Slutface – Angst

June 13, 2014

Stavangerske Slutface er skitten indieskranglete pop-rock. Som et sintere Wombats eller et mer funky Savages blander de britisk pop-rock og New-Wave, legger til en dose amerikansk vestkyst- garage og blir dermed den perfekte oppvarmingen til søndagens fylleangst.

Jenta og de tre guttene mellom 17 og 20 skriver låter om realistisk forelskelse, 80-tallsidoler og dårlige fester akkompagnert av disco-beats, skranglegitar og en mer funky bass enn deres pop-punk personlighet ville tilsagt. Bandnavnet kommer av et ønske om å sette kvinners posisjon som objekter fremfor artister i musikkindustrien på spissen.

Bandet hadde konsertdebut på Hoveslaget 2013 etter et halvt år med demoinnspillinger og låtskriving og har i løpet av sitt første år spilt supportjobber for Razika, the Cubical (UK), Fjorden Baby!, Bendik, Kaja Gunnufsen og Carmen Villain i hjembyen, der de blir trukket frem som live-favoritter.

For tiden arbeider de frem mot sin andre EP utgivelse produsert av Ashley Stubbert
(Overthrow, Frk. Fryd, Purified in Blood) som slippes høsten 2014, med første singel ute 13.Juni på singelprosjektet Diamond Club. Fremover kan de sees på urørt-scenen på årets Slottsfjell festival der de ble plukket ut av over 300 påmeldte, Varna Festivalen i Moss, Klubbøya og Fjellparkfestivalen.

«Stavangerbandet blander inspirasjoner fra indiehelter som Guided By Voices til Arctic Monkeys, hiver inn en dose tenåringsangst og et knippe refrenger å dø for, og blir dermed en av de mest spennende pop/rockbandene i Norge per dags dato.» – NRK P3