Kindred Fever – Ready To Die

January 17, 2014

Kindred Fever er en duo fra Haugesund bestående av Jarle Langåker på vokal og gitar, og Linn Sofie Hagen Olsen på trommer og trompet. Bandet ble startet opp i februar 2012, hvor første bandøvelse var første gang de to møttes. Siden har bandet fotfestet seg både i Haugesund og Stavanger med et mørkt og tungt lydbilde som strekker seg fra surf til blodtørstig tungrock.
8 februar, nøyaktig et år siden bandets første øvelse, slapp duoen sin debut plate ”Tabula Rasa” gjennom Daniel Engen Productions. Platen ble spilt inn i eget studio og ble designet av bandet.
”To musikere. En lyd. Enormt energisk. Forfriskende spartansk fra denne lokale duoen.” skrev Roar Eskild Jacobsen når han trillet en femmer i Haugesunds Avis.
I juni 2013 ble bandet ukas urørt, som ble etterfulgt av C-listing på P3 etter overveldende positiv respons etter låta ble spilt i pop salongen. Duoen spilte også på slottsfjell samme år som et resultat av dette.
I september 2013 fikk duoen muligheten til å varme opp for Kaizers Orchestra på to av sine siste konserter på DNB arena i Stavanger for publikumstall på 5.500. Bandet har også spilt på forskjellige events siden oppstarten. Nylig spilte duoen på nasjonal arrangør konferanse i regi av Norsk Rockforbund, men veldig bra tilbakemeldinger fra publikum.

“Duoen fra Haugesund leverer hardtslåande og frisk punk rock som er umogeleg å ikkje elske.” – Studentradioen i Bergen.

“Store riff og tunge trommer vekker urinstinktet i oss – Kindred Fever maler bluesrock med mørke farger.
Vestlandets White Stripes lager dystre, dypt suggererende låter med høy energi.” – P3 Urørt