Fiordmoss – Madstone

February 12, 2016

Etter to godt mottatte EP’er gir vi ut den neste singelen til det norsk-tsjekkiske bandet Fiordmoss. “Madstone” stiller elegansen og lyrisismen til de tidligere utgivelsene opp i mot en råere og mer kantete produksjon.

Det at Fiordmoss ble startet etter at leiligheten deres brant ned, speiles i at de fortsatt er opptatt av historier om tragisk skjønnhet. Petras vokal blir fulgt av gitar og lyder fra techno og grime, som bandet fremfører kun belyst av hvitt lys fra en projektor. Ny sentimentalisme.

Bandet ble startet av Petra og Roman da de møttes som kunststudenter i 2008. Tre år senere ble Jan en del av bandet for en turné etter utgivelsen av deres første EP, Gliese. Trioen spilte inn sin andre EP Ink Bitten i 2012. Petra ble valgt ut til å delta på Red Bull Music Academy i Madrid. Der møtte hun Jon-Eirik, som senere ble med i bandet som trommeslager og produsent etter at bandet flyttet til Berlin. Fiordmoss har spilt mer enn hundre konserter i Europa, og ferdigstiller i disse dager sin første fullengder.

Spotify: http://bit.ly/1O6quFh

Tidal: http://bit.ly/1QZzm4j

iTunes: http://apple.co/1TWuFe4