Elida Høgalmen – Winter Sun

March 31, 2017

Etter å ha brukt tiden på ungdomsskolen på å se på YouTube-filmer som ”how to play Coldplay on guitar/keyboard”, studert musikk på både videregående og folkehøgskole, droppet Elida ut av jazzstudier ved Griegakademiet i Bergen for å få avstand fra institusjonelle konvensjoner for musikken. Hun ønsket å konstruere sitt eget rammeverk. Med klangtepper som utgangspunkt, improviserer Elida melodier og tekster over disse, som så resulterer i ung melankoli over hverdagslige temaer, i ulike musikalske uttrykk.  

Elida byr på såre tekster formidlet via stemningsfull vokal i et åpent og klangfylt lydbilde fylt av ekko. På mesterlig vis skaper hun en stille intensitet gjennom dissonerende vokalharmonier og bygger opp spenning med en søkende, insisterende og undrende stemme. Lydbildet baseres på vokal og keys, men med fullt band blir det et utforskende samspill som fengsler lytteren i grasiøse melodilinjer.

Med særpreget vokal og myke synther, tar Elida Høgalmen lytteren med inn i sitt melankolske univers. Musikken tar oss hele veien fra det såre og lavmælte, til det store og intense.

“Winter Sun” er nå ute overalt:

iTunes: http://apple.co/2nGHH63
Tidal: https://tidal.com/track/72000162
Soundcloud: http://bit.ly/2nmioCO