ANE – 8 men

January 10, 2014

ANE er musikk om spørsmål, forandringer og metamorfoser. Naturen som kollapser, drukning og gjenfødelse. Musikken beveger seg i et spekter fra energisk fandenivolskhet til svevende sårbarhet – og er inspirert av blant annet Mazzy Star, Phillip Glass, Radiohead, Susanna, David Lynch og Pablo Neruda.

”8 men” handler om en paradisdag i fjellet som plutselig ble snudd på hodet.

”Låta handler om en drukningsulykke som skjedde i Trollheimen for noen år siden, hvor en 16 år gammel asylsøker mistet livet. Da jeg kom kjørende ned til stranda, kom det åtte menn løpende mot bilen og banket på ruta. De snakket ikke norsk, men jeg skjønte at de trengte hjelp. Jeg løp etter dem og svømte ut i vannet for å lete etter vennen deres. Fragmenter av det som skjedde og spørsmål gjentar seg i hodet mitt ofte og det samme gjør sangen jeg har skrevet om ulykken”.

Singelen ”8 men” er ANEs første utgivelse. I løpet av våren 2014 slippes EPen ”Winter Beach”.

”Det er sikkert ti år siden jeg begynte og skrive egne låter, men jeg har holdt det for det meste for meg selv. Jeg skriver meg inn i ting, gjennom ting og ut av ting. Sist vinter eksploderte det helt og plutselig satt jeg med 40 låtskisser eller noe sånt. Da begynte jeg å skjønne at det ikke er noen vei utenom”.

ANE kan høres på Tilt i Oslo den 26. februar

Gitar // Magnus J.Grimnes
Tagenter // Morten Bessesen
Trommer// Tomas Jærmyr

Innspilit i Greener studio/ Karl Gøsta Klaseie
Produsert av Karl og Ane
Mikset av Jonas Kroon / Mastret av Chris Sansom