Kakkmaddafakka – Young You

Kakkmaddafakka er tilbake med ”Young You”, en pianodrevet indie-poplåt som gir et friskt pust til den velkjente sounden til bandet. Kakkmaddafakka har gjennom sin karriere sluppet mangfoldige melankolske, men samtidig dansbare listetoppere.

”Young You” handler om kjærlighet og tap av kjærlighet i hjembyen Bergen og er  andre singel fra Kakkmaddafakkas fjerde studioalbum ”KMF”. Frontfigur Axel Vindenes forklarer: ”Det skjer om igjen og om igjen – du møter den rette personen, bare på helt feil tidspunkt, og veldig ofte alt for tidlig i livet. Denne låten handler om øyeblikket hvor du innser dette og med et tungt hjerte blir nødt til å gjøre det slutt. Du vet det kommer til å gjøre vondt, men du vet også at det er for det beste. Å gjøre det slutt er både en slutt – og en begynnelse.” 

Etter over et tiår med sensasjonelle festivalkonserter og hits på indiedansegulvet, er Kakkmaddafakka fortsatt fulle av rastløs energi, noe som bragte dem popularitet, i tillegg til å demonstrere deres alltid utviklende omfang og dybde i deres forrige singel ”Galapagos”.  Som Noisey/ Vice skriver det: 

“Kakkmaddafakka can get the muddy dance floors of the European festival circuit pumping—but they can prop you up against a tree to lounge in the midsummer sun, too”. ‘Galapagos’ was a hit with fans and critics alike, featured in hundreds of blogs and magazines and played on radio stations the world over.“ 

“KMF” slippes 26.02 på Brilliance Records og Kakkmaddafakka turnerer verden rundt i 2016.