Tôg – Feiring ute nå!

Helt siden Norge fikk dilla på ”Sansen” og ”Reint Mel (i påsen din)” har Tôg lagt listen høyt, og nå er bandet endelig klar med oppfølgerplata ”Feiring” som slippes på 12” dobbeltvinyl 31. Januar.

En feiring av livet
Der debutplaten ”Drøm” var mer depressiv, er ”Feiring” positiv og feirer livet og historiene folk bærer med seg. Tôg-maskineriet er redusert fra 7 til 5 medlemmer og har tatt en ny musikalsk retning. Bandet har hentet inspirasjon fra New-York disco, norsk disco, 80-talls boogie/funk og 90-talls R`n`b.

Jeg gikk mer og mer over til disco fordi jeg søkte tilbake til røttene til den musikken jeg ønsket å lage. Jeg begynte å cratedigge og lete fram gamle discoplater i bruktsjapper for å finne inspirasjon, forteller frontfigur Lars Christian Olsen.

Unnfanget på Frelsesarmeen
Tôg og produsent Ådne Meisfjord har skrevet og spilt inn det meste av platen i eget studio på Frelsesarmeen på Sagene. Lars Christian har selv bakgrunn fra å jobbe for Frelsesarmeen. Han påstår at platen også inneholder de mest religiøse tekstene han har skrevet. -Den ene låten, Nachet, er på sett og vis vitnesbyrdet mitt, og omhandler historien om hvorfor jeg har vendt meg til Gud, forteller Olsen.

Edru på nach
Tôg har lagd en plate skreddersydd til fest. Selv er de stort sett edru.

Vi er ikke noe avholdsband, men de færreste av oss drikker noe særlig. Jeg jobber på rehab, og pleide å jobbe med ungdom med alkoholproblemer, og sluttet å drikke for noen år siden. Har ikke hatt noe behov for å begynne igjen, men jeg tar en lettøl i godt lag, sier Olsen. -Folk har ofte trodd at jeg er på et rusmiddel da jeg lager unorskt mye liv på scenen, men det tar jeg med en klype salt, utdyper Olsen.

Internasjonal plate på norsk
Platen er skrevet og produsert av Lars Christian sammen med Ådne Meisfjord som også har bidratt på låtskriverfronten. Miksingen står Eric Broucek for, kjent fra å ha jobbet med bl.a. LCD Soundsystem, Holy Ghost, !!! m.fl.

– Selv om bandet synger på norsk, er soundet utypisk norsk og har en tydelig internasjonal apell. – Alle DJ-vennene mine sier at vi har lagd en plate som låter unorskt bra, så jeg satser på at det er et godt tegn for fremtiden, påpeker Olsen.

5/6 Dagbladet
5/6 Dagsavisen
5/6 Bergensavisen
5/6 GAFFA
5/6 Musikknyheter
5/6 Hissig
5/6 Desibel Magasin