Kaja Gunnufsen på norgesturné med Bendik

Local Heroes, Gaffa, WiMP, Up Front Artists, Brilliance og ACT Entertainment presenterer: Bendik & Kaja Gunnufsen

I mars legger Bendik og Kaja Gunnufsen sammen ut på turné med ny singel (Bendik – Slippe, ute 7. Februar på Splendour) og nytt debutalbum (Kaja Gunnufsen – Faen Kaja, ute 7. mars på Brilliance Records) i bagasjen. Turen går innom de fleste store norske byene og med hjelp av Local Heroes kommer artistene sammen til å velge lokale band som får varme opp publikum på de tolv konsertene.

Bak Local Heroes ligger et initiativ og ønske om å sette livespotlighten på ferske, fremadstormende norske band og artister. Local Heroes gir band muligheten til å spille på legendariske scener i sitt eget lokalmiljø, hvor de får verdifull liveerfaring og samtidig får vise seg frem for publikum.

“Både Bendik og Kaja Gunnufsen befinner seg i ekspressfila på vei frem i norsk musikkliv, og det er en fryd å få følge dem videre på ferden opp og frem,” sier prosjektleder for Local Heroes, Julia Pettersen. “De deler også noen fortreffelige kvaliteter – melodiene sitter på første forsøk, tekstene er i en klasse for seg selv og live er de hver for seg en sann fryd, så tenk da bare hvordan dette blir i én samlet konsertpakke.”

Å få vise frem musikken live har alltid vært sentralt for Bendik; ”konserter er det stedet der jeg møter de som har hørt og ikke hørt musikken min i det virkelige liv. Det har blitt utrolig viktig for meg å spille konserter og vise frem det vi har, for energien vår er altfor vanskelig å vise på innspillinger. Vi har vært heldige som har fått være support for flere større band, men jeg tror Seigmen står ganske så høyt opp på listen. Sentrum Scene som et fortsatt ganske nytt band foran utsolgt publikum. Det var helt sykt!”

Kaja Gunnufsen ser frem til turneen. “Jeg tror min og Bendiks musikk passer godt sammen og at vi kan tilføye hverandre noe positivt. Jeg gleder meg til å bli inspirert av Bendiks intensitet på scenen.” Turneen følger slippet av Kajas debutalbum. ”Jeg ser frem til å spille for et nytt publikum rundt i landet, selv om jeg gruer meg til å spille synth for første gang.”

Turnédatoer:

06. mars – John Dee, Oslo*

07. mars – Rokken Volda

08. mars – Samfundet, Trondheim

13. mars – Hulen, Bergen

14. mars – Tou Scene, Stavanger

15. mars – Total, Tønsberg

20. mars – Martins, Lillestrøm

21. mars – Musikkflekken, Sandvika

22. mars – Tivolikjelleren, Moss

27. mars – Sinus, Bodø

28. mars – Trashpop, Kristiansand

29. mars – Union Scene, Drammen

10. april – Parkteatret Oslo (Slippfest Kaja)

*Bendik & Anana