Simon Says No! – For The Last Time out now!

After 6 years of massive touring (England, USA, Japan, Iceland, Germany, Sweden, Denmark and Norway) the band calls it quits. The band got to release an EP and album, and are now ending it with some rare tracks / unreleased songs album “For The Last Time” out on Brilliance Records 21.09.

You can experience Simon Says No! for the last time with the original line-up including Simon himself and a bunch of guestartists at following dates:

29.09 Kvarteret, Bergen
11.10 Parkteatret, Oslo

Here is stories about each song (in norwegian):

1. Midnight Romance (original version)
Første låten bandet spilte inn i 2006. Vi hadde sparket vår første trommis, så Simon spilte trommer på denne låten. Vår første bassist Sturla Grøvlen spilte bass, Ruben og Simon på gitarer. Therese er med å synger på denne. Joakim Johannsessen (Pony The Pirate) tok opp låten på en midi-recorder i et nedlagt kontorlokalet som het MB7. Så vidt jeg husker spilte Joakim soloen på slutten. Vi ble Ukas Urørt med denne låten.

2. Horror Show
En absurd låt som aldri kom med på første EPn (noe vi angrer sterkt på i dag). Denne trommegruven var noe det første Sigurd gjorde i bandet som viser bare litt det geniet han er på trommer. Synd vi ikke klarte å lage flere punk-låter som denne, da hadde vi kanskje beholdt Sigurd på trommene… En av våre desidert gøyeste live låter, den ene gangen vi fremførte live endte broen i en 30 minutters jam. Therese er med å korer på refrengene. Til info så er det siste skriket i broen Sigurd.

3. Pur faenskap
En montasje/eksperiment Ruben og Simon lekte med da vi fikk låne Garageband av Mathias Stav. Forteller om huset Simon bodde i på Nordstrand på den tiden. En retning vi alltid ville gå i, men ikke helt fikk til.

4. Reach Out
Hehe… diskolåten, så vi kalte den, passet dessverre aldri inn i albumet. Ruben og Even som synger på denne. Even på trommer, Rolf på bass, Ruben på gitar og Ole (Harrys Gym) spiller synth/synthbass. Et resultat av mye leking i studio med Bjarne Stensli (Harrys Gym).

5. Para Cirkus! (original version)
Orginal-versjonen av Para Cirkus! ble spilt inn på båndopptaker med Dagfinn Vik i MB7 i 2008.  Sturla på bass, Simon på gitar, Ruben på vokal/gitar og Sigurd på trommer. Låten ble lagd på øving dagene før vi spilte den inn, den råa og naive energien fikk vi absolutt kaptivert på innspillingen. Simon gjør noe helt magisk på gitaren på denne låten, vanskelig å beskrive helt hva, men det gjør hele låten. Vi var med i Urørtfinalen med denne låten i 2009. De kalte den ”Have you give-up raisins”.

6. Monks on Morphine
Målet med denne låten var å lage en mest mulig syrete og klein låt, usikker på om vi klarte det, den ble i alle fall ikke med på EPn. En låt vi aldri har spilt live. Spilt inn et studio i kjelleren på Industrihuset i Bergen med Arthur som la å sov studio, så vi endte om med å basicly gjøre alt selv, noe vi ikke hadde peiling på. Sigurd på trommer, Ruben og Simon på gitar, Ruben og Therese på vokal, usikker på hvem som spiller bass på denne, lurer på om det er Yngve Andersen (Blood Command, Jeroan Drive).

7. Sigh (Perhaps Colonel Mustard remix)
En flott remix av Sigh som aldri har blitt gitt ut

8. Nightmare Decency
En låt vi også spilte inn hos Arthur, midt på natten. Denne kom aldri med på EPn vår. Sigurd på trommer, Ruben og Therese på vokal, Ruben og Simon på gitarer, vi hadde ingen til å spille bass på denne, så Ruben endte opp med at Ruben spilte på denne. Handler om et mareritt Ruben hadde en gang.

9. (Making of) Shiver (live fra Kinski Collective)
Et live opptak fra vår mest spesielle konsert noensinne på Kinski Collective i Østre Skostredet i Bergen (et gammelt falleferdig betong/mur hus). Det var en kunstutstillingen med studenter fra KHIB med bla. Tyra Tingleff som har malt bilder vi har brukt til albumcover. Vi jammet over 3 låter i over 1 time og store deler av Shiver ble til på denne konserten.